Grasrota

Du vet det godt. Små gnister kan fort bli til ild, og ild skaper brann. Starten er beskjeden. Det begynner i det små. Men det begrensede kan bli grensesprengende.

Misjonshistorien viser også eksempler på dette. Visjoner ble løftet fram av enkeltpersoner som hadde fått ”se noe”. Dette ble så sterkt for dem at andre måtte få del i det! De sa til hverandre: «Vi vil gå i gang med å bygge! (Nehemja 2,18). Så tok de fatt på det gode verket med full kraft. Tvilerne var sikkert godt representert også den gangen. ”Vil dette gå bra? Gjør vi det på rette måten?” Men heldigvis var det noen blant dem som løftet blikket og sa: «Himmelens Gud vil la det lykkes for oss. Vi som tjener ham, vil gå i gang med å bygge. » (Nehemja 2,19).

Misjonssambandet er en grasrotbevegelse. Organisasjonens arbeid nasjonalt og internasjonalt er ikke et resultat av byråkraters verk, men er først og fremst en frukt av ivrige ildsjelers inderlige ønske om å bære Guds visjon ut i livet.


Hvor er Fjellhaug i dette landskapet? Fjellhaug er et Åndens verksted hvor Bibelen møter vår hverdag, en tankesmie hvor gode ideer og planer blir diskutert, og en dreiebenk hvor unge mennesker formes og dyktiggjøres til tjeneste for Gud i vår tid.

Som skolefellesskap har vi mange tanker om vårt arbeid og vår plass i misjonen. Men hva tenker du? Vi ønsker innspill fra dere - våre venner - slik at vi kan bidra til å realisere grasrotas drøm om å virkeliggjøre Guds drøm om at folk må få ”stå ansikt til ansikt” med Jesus. Vi ønsker å bidra til å holde brannen levende, ja, slett ikke til å kvele den!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

I disse valgkamptider

Ein farfar i livet...

Farvel med en god kollega - Karsten Valen