Hvile

Det er sommertid. For de fleste oppleves det nok godt med en pause fra den daglige dont.


Samtidig er sommeren en hektisk tid - i hvertfall for noen. I løpet av noen korte uker skal en gjøre alt en gjerne skulle gjort i løpet av året, men som en ikke fikk tid til. I ferien ønsker en å finne tid til den gode turen, det gode besøket, den gode samtalen og det gode fellesskapet. Men hva hvis noen i familien skulle ha mest behov for "den gode ensomheten" eller for total inaktivitet? Kryssende hensyn innad i familien kan fort bli krevende. Vil mor og far det samme? Vil foreldre det samme som barna? Vil søsken det samme? Kort sagt: Ferie kan sikkert by på både gleder og opprivende konflikter.

Ferie er også hvile. Jeg vet ikke om vi har et riktig forhold til dette ordet - hvile. Hvile trenger vi hele året, ikke bare noen hektiske uker på sommeren. Sannheten er at livets pulsslag består både av arbeid og hvile - hele året.

Slik er det også i kristenlivet. Kristenliv består av oppgaver, plikter og tjenester. Våre medmennesker trenger våre gode gjerninger. Men trenger Gud dem? Ja, hva skal vi si til det? Gud er selvsagt i stand til å klare seg godt uten oss, men samtidig ønsker han å bruke oss. Han har sagt at Han vil dét.

I dette store landskapet hører også hvilen hjemme. Jeg leser Galaterbrevet på nytt nå i sommer. Så herlig det er å høre at det i vårt trosliv ikke kommer an på hva JEG gjør, men på hva HAN har gjort. Kanskje Galaterbrevet forstås best ved Jesu egne ord?
"Kom til MEG, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og JEG vil gi dere HVILE".

Dette er et budskap til ALLE - sterke OG svake - HELE ÅRET!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

I disse valgkamptider

Ein farfar i livet...

Farvel med en god kollega - Karsten Valen