“Han har løst oss fri!”

Jeg besøkte Etiopia to ganger (1982 og 1987) før jeg ble misjonær i landet i 1990.

Ved ett av besøkene (jula 1987/88) fikk jeg bl.a. være med på et opplevelsesrikt distriktsmøte i Sidamo. Dette resulterte i følgende artikkel i misjonsbladet "Utsyn".

“Han har løst oss fri!”

Illustrasjonsbilde: Sidamo-landskap

Det er distriktsmøte i Bansa-området. 2000 mennesker er møtt fram. Kirka som står der borte på sletta, er ubrukelig. Ikke på grunn av dårlig standard, men bygningen er alt for liten!

Det er nye tider for folk i dette området. 57 kirkebygg i Bansa distrikt har vært stengt i lengre tid. Guds folk har levd under vanskelige kår. Krig og uroligheter har preget deres hverdag. Men nå er det nye tider. De sitter der på gressvollen. Tett i tett. De synger. Refrenget lyder så triumferende: “Han har løst oss fri”!

Mange av disse har gått i timesvis, ja kanskje mer enn en dag for å komme fram. De lytter oppmerksomt til forkynnelsen. Stirrende og engasjerte blikk følger oss hele møtet. Sidamoer og gudjier sitter side om side. Stammegrenser og stammemotsetninger visket ut i en felles hunger etter Livets Ord.

Illustrasjonsfoto: Gudjikvinne

Jeg satt der og var både takknemlig skamfull. Takknemlig for at Guds Ord ble hørt og at det hadde gjennomslagskraft. Skamfull på egne vegne, og vårt eget folks vegne. Vi klager over mangel på tid. Her gjelder det å prioritere det som er viktigst!

Her var massene samlet. Andre del av Mesterens marsjordre lød så ransakende: “Lær dem å holde”! Opplæring av unge kristenflokker er nødvendig Det visste også Paulus i Kolossæ: “La Kristi Ord få rikelig plass hos dere” (Kol 3,16).

Er du villig til å ta del i forbønn og offer slik at evangelisering og opplæring er mulig i Etiopia?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

I disse valgkamptider

Ein farfar i livet...

Farvel med en god kollega - Karsten Valen