Klemmes vekkelsens Etiopia inne av Islam?Vedlagt er nok et glimt fra 50-årsjubileet for norsk misjon i Etiopia i 1998. Følgende notis ble publisert i Utsyn:
--
Klemmes vekkelsens Etiopia inne av Islam?
Korsets budskap setter spor blant stadig flere etiopiske folkegrupper. Men også islam er på frammarsj.

Noen dager etter jubileet i Yirga Alem 14.-16.november, reiser vi sørover Woito-dalen i retning Omo Rate ved grensen til Kenya. Veteranmisjonær Ommund Lindtjørn minner oss da om det den tidligere kirkepresidenten Ato Emmanuel Abraham la vekt på i sin jubileumshilsen: "Vekkelsene har satt spor etter seg i store deler av Sør-Etiopia. Vi er vitne til sosiale, politiske og religiøse omveltninger blant folkegrupper som tidligere hadde liten eller ingen kjennskap til kristen tro". -For ganske kort tid siden levde også Konsofolket under lignende livsvilkår som tsemay-, hammer- og dassenetchfolkene her i sørvest, forteller Lindtjørn.

Jovisst er det rett. Evangeliet setter spor etter seg både på den ene og andre måten. Men skal vi lykkes i å nå alle de folkegruppene som fortsatt er unådde av evangeliet? Eller skal islam komme oss i forkjøpet?

Vel tilbake i Addis Abeba blir vi invitert til storslått 50-årsmarkering hos den norske ambassadøren. Vi får lovord for vår misjonsinnsats i landet. Dette varmer. Men midt under en av hilsenene hører vi lyden fra en av de mange nye moskeene i landet. Vekkelsens Etiopia, det ortodokse Etiopia og det fortsatte unådde Etiopia presses i dag og "klemmes inne" av islams frammarsj. Måtte korsets budskap få lyde inn i en brokete samtid! De mørke skyer til tross - vi kan ikke glemme de nye kristne i Gisma, Turmi og Omo Rate. Vi gjemmer dem i vårt hjerte.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

I disse valgkamptider

Ein farfar i livet...

Farvel med en god kollega - Karsten Valen