Qes Tibu Arsitchas lysbærereJeg husker han godt. Awasa-presten Qes Tibu Arsitcha. Han var ansatt på synodekontoret og var også en kort tid visepresident for Mekane Yesus kirken på landsplan. Mye kan sies om denne Sidamo-mannen. En av hans fremste egenskaper var bruken av metaforer i forkynnelsen. Han var så konkret at han skapte vekselsvis sjokk, sinne og begeistring. Han besøkte også Norge. Jeg fikk gleden av å tolke han på en storsamling på Vestnes i Romsdalen. Tibu benyttet anledningen til å takke dem som hadde vært med på å gi etioperne evangeliet og utfordret samtidig det norske kristenfolk mot sekularisering og liberalisering. Han fortalte med innlevelse om hvordan kristendommen fant fotfeste blant Sidamo-folket i Etiopia.

Qes Tibu døde for kort tid siden. De siste årene av sitt liv var han mye syk og var lite å se blant folk.

En av mine virkelige gode minner fra Qes Tibu var fra arrangementet i Yirga Alem kirke 14.-15.november 1998. Det var jubileum for NLMs arbeid i Etiopia. Det skulle markeres skikkelig. Gjester fra fjern og nær var tilstede. Også mange veteranmisjonærer fra Norge. Jeg fikk som misjonssekretær være med på å arrangere dette fra norsk side, men etioperne var i førersetet. Du verden for et arrangement! Alle ble bespist, alle ble tatt hånd om, og alle følte seg velkommen! En liten “epistel” som jeg skrev i Utsyn forteller litt om lysseremonien som Qes Tibu stod i bresjen for. Et godt minne!
---
Etiopia trenger fortsatt lysbærere
Jubileumsdagene i Yirga Alem 14.-15.november bød på mange opplevelser. Sammen fikk vi dele Guds ord, lytte til friske vitnesbyrd, høre flott allsang – og glede oss over venner som ble gjenforente etter mange års atskillelse. For min del betydde åpnings- og avslutningsseremonien mye. Første dag marsjerte 25 pionermisjonærer og 25eldre etiopiske kirkeledere inn i kirken med brennende lys som de plasserte i lysestaker foran i kirken. På avslutningsdagen gikk de samme fram og overrakte lysene til 25 yngre misjonærer og gjester og 25 unge etiopere som bar dem ut av kirken.

-Lyset skal bæres ut i verden, understreket Qes Tibu Arsitcha. – Glem ikke at lyset du bærer innebærer en forpliktelse, ble det sagt til en av de norske lysbærerne.

Vi ble alle oppfordret til fortsatt misjonsinnsats i Etiopia. Den eldre generasjon fullfører nå sitt løp, men Høstens Herre er ennå den samme. Han kaller nye tjenere til innsats. Etiopia trenger fortsatt lysbærere.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Islamsk ekstremisme hindrer trosfrihet

I disse valgkamptider

Ein farfar i livet...