Qes Tibu Arsitchas lysbærereJeg husker han godt. Awasa-presten Qes Tibu Arsitcha. Han var ansatt på synodekontoret og var også en kort tid visepresident for Mekane Yesus kirken på landsplan. Mye kan sies om denne Sidamo-mannen. En av hans fremste egenskaper var bruken av metaforer i forkynnelsen. Han var så konkret at han skapte vekselsvis sjokk, sinne og begeistring. Han besøkte også Norge. Jeg fikk gleden av å tolke han på en storsamling på Vestnes i Romsdalen. Tibu benyttet anledningen til å takke dem som hadde vært med på å gi etioperne evangeliet og utfordret samtidig det norske kristenfolk mot sekularisering og liberalisering. Han fortalte med innlevelse om hvordan kristendommen fant fotfeste blant Sidamo-folket i Etiopia.

Qes Tibu døde for kort tid siden. De siste årene av sitt liv var han mye syk og var lite å se blant folk.

En av mine virkelige gode minner fra Qes Tibu var fra arrangementet i Yirga Alem kirke 14.-15.november 1998. Det var jubileum for NLMs arbeid i Etiopia. Det skulle markeres skikkelig. Gjester fra fjern og nær var tilstede. Også mange veteranmisjonærer fra Norge. Jeg fikk som misjonssekretær være med på å arrangere dette fra norsk side, men etioperne var i førersetet. Du verden for et arrangement! Alle ble bespist, alle ble tatt hånd om, og alle følte seg velkommen! En liten “epistel” som jeg skrev i Utsyn forteller litt om lysseremonien som Qes Tibu stod i bresjen for. Et godt minne!
---
Etiopia trenger fortsatt lysbærere
Jubileumsdagene i Yirga Alem 14.-15.november bød på mange opplevelser. Sammen fikk vi dele Guds ord, lytte til friske vitnesbyrd, høre flott allsang – og glede oss over venner som ble gjenforente etter mange års atskillelse. For min del betydde åpnings- og avslutningsseremonien mye. Første dag marsjerte 25 pionermisjonærer og 25eldre etiopiske kirkeledere inn i kirken med brennende lys som de plasserte i lysestaker foran i kirken. På avslutningsdagen gikk de samme fram og overrakte lysene til 25 yngre misjonærer og gjester og 25 unge etiopere som bar dem ut av kirken.

-Lyset skal bæres ut i verden, understreket Qes Tibu Arsitcha. – Glem ikke at lyset du bærer innebærer en forpliktelse, ble det sagt til en av de norske lysbærerne.

Vi ble alle oppfordret til fortsatt misjonsinnsats i Etiopia. Den eldre generasjon fullfører nå sitt løp, men Høstens Herre er ennå den samme. Han kaller nye tjenere til innsats. Etiopia trenger fortsatt lysbærere.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

I disse valgkamptider

Ein farfar i livet...

Farvel med en god kollega - Karsten Valen