«Søndagsskolens Pelé» takker for seg

Per Fedje blir pensjonist fra årsskiftet. Når Per Fedje går over i pensjonistenes rekker, har han mer enn 47 år bak seg som ansatt i Trøndelag Søndagsskolekrets. Kretsstyret markerer anledningen med takkefest på Stjørdal bedehus, søndag 11. desember 2011 kl 1600.

Jeg har ikke anledning til å være med, men da denne hedersmannen har betydd mye også for meg sender jeg han en personlig hilsen til opplesning i møtet.
Den gjengis her:

Illustrasjonsfoto: Per Fedje i aksjon

TAKK!

Kjære Per!

Jeg har et sterkt behov for å sende deg min takk!

Takk for leirene… Hegra, Leksvik, Vanvikan, Bjørgen, Lysøysund, Spongdal, Stadsbygd, Namdalseid, Lensvik, Søvassli… jeg klarer visst ikke å ramse opp alle. Selbu står i et spesielt lys i leirhistorien, både for leirdeltakere, ledere, pårørende og ernæringseksperter!

Takk for lederweekender i «fedre-jord» på onkel Ottars hytte i Kråkmo-grenda. Gode minner!

Takk for dine mange jaktmanøvre på natta! Du jaktet etter ustyrlige smågutter som hadde lurt seg vekk fra de flate luftmadrassene og som var ute etter blodig hevn. Om lufta ble tappet ut av forelskede troskyldige blåøyde blondiner i nattdrakter, eller av flokken av snørrhovne hjelpeledere, visste vi ikke sikkert. Men vi «tok det i alle fall ut» på hjelpelederne og ikke på jentene som vi helst ville opprettholde et godt øye til. Hjelpelederne fortjente «strøfs» uansett. Dette var folk som du selv hadde håndplukket og som langt fra var tørre bak øra. De stod på ingen måte i stil med rekrutteringsagentens fromhetsideal! Men det ble folk av de fleste av dem…

Takk for rundene på fotballbanen… Du prøvde deg på det meste, til og med på sugne sklitaklinger på lagkamerater… Likevel var det som oftest tryggest å være på lag med deg. Du var «Søndagsskolens Pelé,» ikke ulik den brasilianske storhet i korpus, dog ikke i stil. Fetter Jan Bernhard kalte deg «Paur,» for å holde deg på bakken og for å minne deg om at du opprinnelig «tala Sognamaul» før du kom til Trøndelag som ungdom. Du var altså ikke hentet fra Rio De Janeiros gater…

Takk for at du valgte skolene og gymsalene, ikke først og fremst leirstedene. På den måten kom vi oss rundt. Vi ble kjent med mange trøndelagsbygder, og lokale krefter ble engasjert på tvers av fylkesgrensen.

Takk for det gode smilet.. Det er godt, lunt, varmt, bredt… Det er herlig! Men bak en plettfri fasade var det mye plass for utspekulert fanteri…

Takk for dine bibeltimer som vi unger og tenåringer forstod… De var enkle, godt forberedte og pedagogiske… Du viste oss Jesus!

Takk for at du så oss… at du gav oss tillit og ansvar… at vi fikk lov til å lede og vitne.

Takk for at du hjalp oss som bodde i bortgjemte bygder til å finne venner og medsammensvorne i andre bortgjemte bygder. De til daglig ensomme kristne svaler fikk hjelp til å holde frimodig fast ved sin kristne tro!

Takk for at du er en god representant for kristen tro! Du er solid forankret i Bibelen og lys til sinns!

Din trofasthet i arbeidet i søndagsskolekretsen er et eksempel til etterfølgelse. Du fikk ditt kall, og holdt fast ved det!

Takk for at bidro til misjonsengasjement! De fleste leirer hadde misjonstime! Det betydde mye for meg, som store deler av livet har arbeidet med misjon og kristen formidling på tvers av kulturgrenser.

Takk for alle leirsangene. Jeg husker fortsatt: «Lev for Jesus, for alt annet er verd å kalles liv!» «Sangen om Jesus er leirsangen vår!» Nummer hundre i den gamle røde søndagsskolesangboka, «Jesus er kongen min,» er fortsatt blant mine favoritter i en rikholdig kristen sangskatt.

Takk for at du stakk innom oss i Vanvikan, enten det var på gjennomreise eller at du var med på møter, juletrefester og andre arrangementer. Det var alltid høytid da du kom. Du var en av oss!

Takk for det du har gjort for oss alle, Per! Du har en stor plass i våre hjerter. Må Gud velsigne deg og dine! Du har fortsatt mye ugjort!

Beste hilsen Hans Aage

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

I disse valgkamptider

Ein farfar i livet...

Farvel med en god kollega - Karsten Valen