Publikum forlater Lerkendal


 


Det knirker i RBK-maskineriet. Klubben med 22 seriemesterskap, 9 cupmesterskap og sterke Champions League-prestasjoner i en årrekke, sliter. Selv om bølgedaler nødvendigvis vil komme etter sterke prestasjoner, er nedturen større enn hva det kravstore trønderpublikumet aksepterer. Publikum rømmer Lerkendal. Merkevaren RBK er i ferd med å ødelegges.

Hver høst var det fest på Lerkendal. Europeiske storheter kom på besøk og fikk besøk. Rosenborg banket lag som Blackburn, Panathinaikos, AC Milan, Olympiakos, Porto, Real Madrid, Galatasaray, Atletico Bilbao, Borussia Dortmund, Paris St.Germain, Inter Bratislava, Celtic og Brøndby.  RBK spilte uavgjort mot Juventus, Feyenoord, Bayern München, Lyon, Inter Milan,  Ajax, Chelsea og Arsenal. 

Rosenborgs suksess var knyttet til suksesstreneren Nils Arne Eggen. "Go-fotteoriens far" skapte stemning med sin folkelige væremåte, sine saftige replikker, sin fotballfaglige kompetanse, sitt smittsomme humør og sin tydelige og samtidig svært krevende lederstil. Rosenborg, et lag helt uten økonomiske ressurser, tjente raskt penger på sin suksess og vant alles hjerter. Nå er pengene vekke og klubben er ikke lenger klubben i alle trønderes hjerte.


 

Like vanskelig som det var å hoppe etter Wirkola, like vanskelig var det å trene RBK etter Eggen. By Rise, Høgmo og Tørum ble veiet og funnet for lette. Publikum krever mye. Likevel er det flere grunner til at publikum forlater Lerkendal akkurat nå. Selv i sin storhetstid kunne RBK tape kamper, men de tapte med stil og innsats og uten at publikum forsvant. Akkurat nå mangler RBK en leder; en tydelig leder. Laget mangler også en spillestil. Spillerstallen er ikke dårligere enn før, men laget mangler selvtillit og spillemønster. Det er fryktelig og flaut å se på dem. Eggen vrir seg nok der han sitter i godstolen sin i Orkdalen. Hvor er lengderetningen, medløpene, bakrommet, innleggene og samhandlingsmønsteret?

Jeg er redd Jan Jönsons dager er talte. Han mangler totalt grep om dette laget. Han virker uinteressert, apatisk, svak og tiltaksløs. Skal publikum komme tilbake, må et nytt trenerteam på plass og det raskt. Selv om Nils Arne Eggen fortsatt har krefter og meningers mot, er nok hans dager over. Finnes det en norsk trener som kan føre Rosenborgs til topps igjen, eller må vi lete utenlands? Jeg har ikke den fulle oversikten, men jeg mener det finnes én som har det som skal til for kravstore trøndere. Han finnes på Gjemselunden i Kongsvinger og heter Tom Nordlie.  Nordlie har bevist at han kan. Mange syntes Nordlie var for krevende. I Trondheim tåler en tøffe trenere. De er vant med det. Tom Nordlie vil aldri bli mer krevende enn det Nils Arne Eggen var. Oppnår en gode resultater, er en fornøyd i Trondheim. Koste hva det koste vil! De vil tilbake til San Siro, Stamford Bridge og Santiago Bernabéu! 

 

Kan Hroar Stjernen vise at han er den stjernen som Rosenborg trenger? Har Hroar den handlekraft som “Hrosenborg” trenger? Akkurat nå er det svært mange trøndere som ikke orker å se på “de svarte kvite.”  Slik har det ikke vært før. Gjør ikke Stjernen noe med det raskt, kan han bli en fallende stjerne før han såvidt har kommet inn døren.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

I disse valgkamptider

Ein farfar i livet...

Farvel med en god kollega - Karsten Valen