Jubilantstevnet 2012

Fjellhaug berører mennesker. Det må være konklusjonen etter året jubilantstevne,   16.-17.juni. Vi fikk et møte med personer som avsluttet et studium ved utdanningssenteret på Fjellhaug for henholdsvis 5, 10, 20, 30, 40, 50 og 60-år siden. Ja, ikke nok med. Vi hadde én 70-årsjubilant også! Knut Aamodt, opprinnelig fra Kvelde i Vestfold og bosatt i Hol i Hallingdal, fortalte levende fra et innholdsrikt bibelskoleopphold som ble avsluttet midt under den andre verdenskrig, i 1942.

Stort fremmøte på jubilantstevnet
70-årsjubilant Knut Aamodt forteller fra sitt bibelskoleopphold under krigen
Berøring er altså et stikkord. I kullsamlingene kunne mange fortelle om møtet med medstudenter, lærere og undervisning, og om hvordan de var blitt berørt av Guds ord. Vi fikk høre om hva som hadde skjedd med dem i etterkant; om livets oppturer og nedturer, sorger, gleder, familieliv og arbeidsoppgaver både i Norge og i misjonslandene. Gjensynsgleden var stor. Noen av oss fikk være med på de ulike kullsamlingene. Selv var jeg med på samlingen for 60-årsjubilantene. Å høre om samholdet på Fjellhaug, vennskapet, og om deres liv og tjeneste, var mildt sagt rørende. Fjellhaug hadde rørt ved dem og betydd svært mye for dem. Og hvor mange mennesker var ikke igjen blitt berørt av deres tjeneste?

Programmet gav rom for både mye prat og god mat. Det var sang, hilsener, informasjon,  omvisning, forkynnelse, nattverdsamling, vitnesbyrd, ulike innslag, skjemt og alvor. Jubilantene Andreas Årikstad og Kari Helene Haugen hadde henholdsvis bibeltime og festtale, mens professor Sverre Bøe talte på formiddagsmøtet.

Dosent Erik Kjebekk orienterte levende om Fjellhaugs historie, helt fra “røttene” i Hardanger i 1898 og fra oppstarten på Sinsen i 1914. Fjellhaug har sannelig berørt mennesker og gjør det fortsatt! Måtte det bli vår bønn om at det også må være slik i framtiden!

Takk til alle jubilantene som gledet oss med sitt fellesskap og nærvær og til alle hjelpsomme hender og føtter som gjorde dette til en flott begivenhet! Fjellhaug-fellesskapet viste seg utvilsomt fra sin beste side!
Førstelektor Egil Sjaastad intervjuer 60-årsjubilantene. Fra venstre Haktor Thorsen, Felix Olafsson, Gunnar og Edith Kjærland, Hans Trygve Aarstad, Sverre Torgersen og Jon Jøssang

Alle foto: Petter MjølhusKommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

I disse valgkamptider

Ein farfar i livet...

Farvel med en god kollega - Karsten Valen