Spennende avskjedsforelesning om Johannes Brandtzæg

2013-04-10 13.02.44-1 Følgende innlegg ble lagt ut på FiHs nettsider: 
---

Onsdag 10.april ble dosent Erik Kjebekks overgang til pensjonistenes rekker markert. Programmet begynte med lunsj sammen med høgskolens ansatte og studenter, og med inviterte gjester. Det var tid for hilsener og blomsteroverrekkelser. En rekke personer stod på talerlisten. Rektor Hans Aage Gravaas hilste på vegne av høgskolen. De øvrige var førstelektor Egil Sjaastad, tidligere leder av NLM Norge Ernst Jan Halsne, leder av arkivstyret Ingolf Kanestrøm, professor Torleif Austad, Hans Kristoffer Goa fra NLM, og direktør Knut Sprauten fra Norsk lokalhistorisk institutt. Førstelektor Erling Lundeby ledet denne delen av programmet med stø hånd.


Rektor Gravaas beskrev Erik Kjebekk ved hjelp av følgende adjektiver:

Interessert: Erik er interessert i det han driver på med. Han er, positivt forstått, nysgjerrig. Og det er egentlig den beste egenskapen en kan modellere overfor andre. Å være interessert i livet, faget, tjenesten, historien og mennesker, er viktig. Den som ikke er interessert i det som foregår, får med seg lite. Erik er veldig interessert. Du kan snakke med han om nesten hva som helst.

Omsorgsfull: Erik har øye for sine kolleger. Han spør ofte: “Hvordan har du det?” Det er en kjempeflott egenskap i et miljø som vårt. Personer som binder mennesker sammen og som sørger for at albuene ikke blir så spisse som de ofte kan bli blant individualistiske fagfolk.

Grundig: Når du skal be Erik fortelle om noe, må du avgjøre om du vil ha kortversjonen eller langversjonen. Gir du inntrykk av at du vi høre langversjonen, da må du ha god tid til å bli med inn og ut av vestlandske fjorder, du må ha tid til personalia på  hovedstyreformenn, generalsekretærer og misjonærer. Han fryder seg over de store linjer og over krydderet av detaljer! Han får alt med seg, og han er opptatt av at også andre skal få det med seg! 

Sosial: Erik søker kontakt. Han har drukket mang en kaffekopp på mitt kontor. Og verdensproblemene ble håndtert i tur og orden. Jeg savner de kaffekoppene, Erik. Du er festlig å være i lag med!

Brennende: Om noen lurer på hva Misjonssambandets og andre misjoners sentrale kjennetegn er, skal du kontakte Erik Kjebekk. Han er en brennende misjonsmann. Alt det andre er i høyden et tillegg. Å høre han fortelle om inntrykk fra for eksempel Kina er et studium verdt. Engasjement, følelser, stemmebruk, retorikk og innhold overgår den mest velsmakende tapas-meny. Men Erik er mest opptatt av at mennesker skal få høre evangeliet om Jesus!

Rektor understreket ellers betydningen av å ha en som kan undervise unge studenter om Kinamisjonens (NLMs) og andre organisasjoners “bedriftshistorie”, identitet og bæregrunnlag. – Med tårer i øyekroken og et brennende engasjement har Erik Kjebekk satt de mange historiske skap på plass, sa han.Etter lunsjen holdt Kjebekk sin avskjedsforelesning, som samtidig var årets Brandtzæg-forelesning. Du kan lese Kjebekks foredrag i sin helhet her: Johannes Brandtzæg- mannen og livsverket hans

Foredraget, som ble presentert med som vanlig sterk innlevelse og stor innsikt, markerte en fin avskjed med en verdifull medarbeider ved FiH.  Men som møteleder professor Sverre Bøe understrekte, er dette ikke et punktum, men i høyden et semikolon. Den nå pensjonerte Kjebekk vil også være timelærer til høsten!

Alle foto: Aage Myksvoll

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

I disse valgkamptider

Ein farfar i livet...

Farvel med en god kollega - Karsten Valen